11/30/2012

Somewhere over the rainbow

Els nens i les nenes de Cicle mitjà de la ZER estan aprenent una versió d' aquesta cançó tant bonica.Over the rainbow (en anglès Sobre l'arc de Sant Martí) és, al costat de Singing in the Rain, una de les cançons més representatives del cinema nord-americà. Va ser interpretada per primera vegada per Judy Garland. Data de finals de la dècada dels 1930, i és el tema més recordat de la pel · lícula de 1939 El mag d'Oz. L'autor de la música va ser Harold Arlen i el de la lletra va ser Yip Harburg.

Especialment escrita per Garland, la cançó acompanyaria a l'actriu durant tota la seva vida: en totes les seves aparicions públiques se li demanava que la cantés i des de la seva sobtada mort sempre se l'ha relacionat amb ella, amb el Setè Art, i la seva lletra i melodia han estat tota una font d'inspiració per a molts.

La cançó ha estat considerada en nombroses ocasions una de les més grans del segle XX, encara que es diu que en el seu moment gairebé va ser eliminada del film. En teoria, la cançó disminuïa el ritme de la pel · lícula, ja que la major part de la música en la mateixa és més enèrgica, en contrast amb aquesta suau melodia. A més, els productors al principi no volien que hi hagués cap cançó a la part en blanc i negre de la pel · lícula. freqüents referències instrumentals a la cançó al llarg del film, inclosa la seqüència inicial.